پروبیوتیک شترمرغ به عنوان یکی از مکمل های خوراک شترمرغ می باشد که با قیمت مناسب بصورت عمده و خرده در بازار پروبیوتیک دام به فروش می رسد. این مکمل با توجه به تاثیرگذاری فوق العاده ای که در سلامت و افزایش رشد و عملکرد شترمرغ دارد توجه زیادی را به خود جلب کرده است.
تولید پروبیوتیک شترمرغ
پروبیوتیک شترمرغ جهت رفع برخی از مشکلات گوارشی در شترمرغ پس از بررسی های تخصصی و دریافت مشاوره صاحب نظران این صنعت و نیز تجربه موفق در زمینه پروبیوتیک های طیور تولید شده و توانسته است با توانمندی ویژه زمینه حل برخی از مشکلات پرورش صنعت شترمرغ باشد.
با توجه به ساختار فیزیولوژی و آناتومی دستگاه گوارش شترمرغ، پروبیوتیک ها توانمندی بسیار بالایی در احیا و حفظ راندمان دستگاه گوارش دارند. توانمندی محصولات پروبیوتیکی در افزایش بهره وری شاخص های تولید نمایانگر این است که پروبیوتیک ها از اجزای اصلی و جدایی ناپذیر جیره شترمرغ محسوب می شوند و دیگر نباید به آنها به عنوان یک افزودنی اختیاری نگاه کرد.
این امیدواری وجود دارد که پروبیوتیک شترمرغ بتواند کمک موثری در افزایش راندمان تولید و سودآوری صنعت پرورش شترمرغ داشته باشد.
پروبیوتیک ویژه شترمرغ تا حال حاضر در فارم های مختلفی مورد آزمایش قرار گرفته است و نتایج بسیار مطلوبی از خود برجای گذاشته است.
فواید استفاده از پروبیوتیک شترمرغ در فارم شترمرغ پرواری
بعد از مصرف پروبیوتیک ویژه شترمرغ در فارم پرواری در مدت زمان کوتاهی تاثیرات قابل توجهی مشاهده می شود. به عنوان نمونه پرورش دهندگان به منظور کاهش مشکلات گوارشی از پروبیوتیک استفاده و اعلام کرده اند که بعد از چند روز تاثیرات زیر را مشاهده کرده اند:
- افزایش اشتهای پرنده به خوراک
- افزایش نسبی مصرف خوراک
- برطرف شدن مشکل اسهال و آنتریت در جوجه های تازه از تخم خارج شده ظرف مدت زمان ۴ تا ۵ روز
- افزایش قوام مدفوع و از بین رفتن حالت شلی آن
- بهبود شادابی پرنده
پروبیوتیک شترمرغ در درمان مشکلات گوارشی (اسهال، آنتریت و …)
یکی از مهمترین مشکلات جوجه های تازه هچ شده شترمرغ، بروز ناهنجاری گوارشی و آنتریت در پرنده می باشد.
با استفاده از پروبیوتیک شترمرغ از ابتدای تولد جوجه می توان جایگزینی باکتری های مفید دستگاه گوارش را به سرعت انجام داد و از بروز مشکلات گوارشی ابتدای دوره پرورش و سنین بالاتر جلوگیری کرد.
عمده مشکلات مربوط به اسهال و آنتریت در شترمرغ مربوط به تداخل میکروفلور دستگاه گوارش می باشد و به همین دلیل استفاده از یک پروبیوتیک توانمند و تخصصی می تواند کمک بسیار بزرگی به پیشگیری از این عارضه گوارشی در سنین ابتدایی و ادامه پرورش باشد.
بعد از ورود باکتری های مفید پروبیوتیکی به سیستم گوارشی پرنده، اولین نشانه های مصرف پروبیوتیک را می توان در مدفوع شترمرغ مشاهده کرد.
این اثرات مثبت، از بهبود قوام مدفوع تا کاهش حجم آن متغییر می باشد. با توجه به هزینه های بالای خوراک در پرورش صنعتی، داشتن دستگاه گوارش سالم در اولویت کار قرار دارد.
نحوه مصرف مکمل پروبیوتیک شترمرغ:
مکمل پروبیوتیک شترمرغ می تواند به دو صورت مخلوط در خوراک یا محلول در آب مورد استفاده قرار گیرد.
مقدار مصرف پروبیوتیک شترمرغ
میزان مصرف مکمل پروبیوتیک شترمرغ در جیره می تواند بر اساس چندین عامل تعیین شود. این عوامل عبارتند از:
وضعیت سلامت دستگاه گوارش
سن و وزن شترمرغ
نوع پرورش شترمرغ (پرواری یا مولد)
میزان مصرف معمولی و نرمال:
در حالتی که شترمرغ در حالت معمولی و سالم به سر می برد و دارای بیماری و اختلال گوارشی خاصی نیست در این حالت مقدار مشخصی از مکمل پروبیوتیک در خوراک و کنسانتره مخلوط شده و در اختیار پرنده قرار می گیرد.
در حالت معمول استفاده از مکمل پروبیوتیک شترمرغ به منظور پیشگیری از بیماری ها و بهبود هضم و جذب خوراک مورد استفاده قرار می گیرد.
میزان مصرف مکمل پروبیوتیک در وضعیت اضطراری:
زمانیکه که شترمرغ با مشکلات گوارشی درگیر است یا بیماری دستگاه گوارش در کل فارم شیوع پیدا کرده است باید از دوز استراتژی مکمل پروبیوتیک ویژه شترمرغ استفاده کرد. دوز استراتژی نسبت به دوز معمولی بالاتر است. در این حالت معمولا میزان پروبیوتیک استفاده شده دو تا چهار برابر دوز معمولی است.
نقش پروبیوتیک شترمرغ در افزایش سودآوری پرورش دهنده
به دلیل بالا بودن هزینه های مربوط به خوراک، سلامت دستگاه گوارش به عنوان مهمترین آیتم در پرورش پرندگان صنعتی مانند شترمرغ در نظر گرفته میشود. با داشتن دستگاه گوارش سالم و کارآمد، سیستم ایمنی فعال و به تبع آن شادابی پرنده و بهبود عملکرد نهایی را خواهیم داشت. پس مقدمه سلامت عمومی بدن، داشتن دستگاه گوارش سالم و کارآمد می باشد. پروبیوتیک ها با داشتن باکتری های مفید دستگاه گوارش می توانند در رسیدن به این هدف نقش بسیار تعیین کننده ای داشته باشند.
پروبیوتیک شترمرغ با افزایش سلامت، بهبود کارایی استفاده از خوراک، افزایش سرعت وزن گیری و موارد دیگری که اشاره شد می تواند در نهایت منجر به تولید بیشتر نسبت به هزینه صرف شده شود و می تواند باعث سودآوری بیشتر پرورش دهنده شود.